BES Silkat Bulboton Active Hair Loss Prevention Shampoo Шампоан Против Косопад И За Стимулиране Растежа На Косата 300ml

14,50 лв.
Наличност В наличност
Модел 661
+

Представяме  този професионален  шампоан, който ефективно и интензивно действа срещу косопада. Той почиства и отстранява замърсяванията от по скалпа на глаювата. Bulboton стимулира микроциркулацията, поддържа добра хигиена на скалпа като се съобразява с физиологичен баланс. Това ще стимулира жизнения цикъл на косата и ще нормализира клетъчния метаболизъм. Целта на шампоанът против пърхот е да насърчи растежа на нова коса и да удължи жизнения му цикъл.

 

Ползите от употребата на шампоан против косопад Bulboton:

 

- По-добро насищане с кислород на скалпа

- Засилен обмен на хранителни вещества,жизнено важни за косъма

​- Премахва метаболитните отпадъци от скалпа на главата

- Стимулира капилярната регенерация на клетките

 

Действие на активните съставки:

 

  • Комплекс от витамини А, B1, B5,B7, E, F, H 

​- Витамин А, също наречен Ретинол, е оксидиращо вещество, което може да неутрализира свободните радикали, които се разглеждат като причина за стареенето и дегенерация на клетки, което вероятно допринася за загуба на коса.
-Витамин Е, Витамин Н, също познат като биотин и витамин В5 са включени в "защита" на клетки и инфра-клетъчни мембрани, подобряване на биологичните функции на кожата на главата.
-Витамин F известен също като линолова киселина, се извлича от мастните киселини на лен, който съдържа висока концентрация на двойни връзки и тези мастни киселини в молекулата дават балансирана хидратация на кожата на главата.
-Витамин B7 известен също като инозитол, когато работи в синергизъм с витамините в този комплекс и когато се активира с подходящите техники за масаж е от жизненоважно значение за растежа на косата и предотвратяване на преждевременното оплешивяване.
-Витамин В1 също оказва силно енергизиращо действия и е от решаващо значение за възобновяване на пасивните луковици.

  • Аминокиселините метионин и цистеин

Силната и устойчива коса изисква наличието на висока концентрация на аминокиселини, които определят кератинизацията. Този процес дава на фоликулата повече сила, издръжливост и устойчивост.​

  • Растителни екстракти от мирта, ментол и див кестен

​- Екстрактът от мирта има антисептични и кондициониращи свойства върху скалпа.                            

- Ментолът, освен освежаващия си аромат има антисептично действие, против дразнене и сърбеж

- Флавоноидите и сапонините, съдържащи се в дивия кестен насърчават и увеличават насищането а тъканите с кислород.

 

Какъв е жизнен цикъл на косъма на главата.

 

 Всеки косъм се формира, израства и умира. Скоро на негово място изниква нов. Всеки ден физиологично се губят между 30 и 100 косъма. Когато броя на опадащата коса надвиши тези цифри можем да говорим за дисфункция или косопад. Животът на косата е разделен на три етапа, наречени анаген, катаген и телоген. Когато косопадът не се дължи на наследствени или хормонални проблеми, той може да бъде повлиян.