DECO BES CREAM - Обезцветяващ крем за коса 220 гр.

DECO BES CREAM - Обезцветяващ крем за коса 220 гр.

22,00 лв.
Наличност В наличност
Модел 175
+


 Начин на употреба на продукта DECO BES CREAM : Съотношението обезцветяващ крем - оксидант може да варира. Препоръчва се използване на смес с Оксибес 1:1 за пълно обезцветяване, или 1:1,5 за кичури и светли върхове. За да обезцветите поникналата коса /корените/ използвайте оксидант 20vol/6%. Ако продуктът невлиза в контакт с кожата /боядисвате само дължините/ може да го използвате в смес с оксидант 30 или 40 vol. Време за престой максимум 60 минути според желания резултат. За да постигнете максимално изсветляване съветваме да използвате оксидант 40 vol. Кремът е щадящ и косата Ви няма да "изгори", а ефектът е по-добър дори и от обезцветяване със супра. И ние бяхме изненадани от резултатите, постигнати от клиентки в парфюмерията - той е единственият продукт /като изключим някои супри/, който прави светло русо от много тъмна основа без да уврежда косата.

 Обезцветители за коса. Eстественият цвят на косите се дължи на меланина, който се намира в обвивката на косъма под формата на плътни гранули и на разпръснати гранули. Първите отговарят за оцветяването на косъма в черно или в кестеняво (еумеланин), а вторите за русо-червеникавото му оцветяване (феомеланин). 
  Меланинът е пигмент, който се образува от аминокиселината тиросин, след като е преминала през сложни ензимни реакции. За да се обезцвети косата, е необходимо меланинът, който е в нея, да се разтопи, така че да я направи по-светла. Окислителят, който се използва в повечето случаи е кислородната вода, но, за да се обезцвети косата в дълбочина (платинов слой), се използват и персулфати, които подсилват действието на кислородната вода. Помнете, че “обезцветяването” е агресивна реакция и в разрушителния процес освен меланина, отчасти могат да се въвлекат дизолфура и пептидните връзки, които са съставни части на кератиновата фибра. Към тази частична деполимеризация се прибавя изменението на повърхността на косъма, който става по-шуплив, чуплив и без блясък. С продължителните изследвания в тази област се постигна добро настройване на продуктите, благодарение на включването на особени автоемулсни смоли в състава им, научните анализи доведоха още и до висок защитен ефект и до използването на катиони, на комплекси от аниони и катиони и на особени съставки, които могат да възстановят първоначалните характеристики на косъма: лесното разресване, блясък, цялост. ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ СЛЕД ОБЕЗЦВЕТЯВАНЕ! След подобно третиране е важно косите да бъдат обилно и внимателно изплакнати. Задължител но е измиването с шампоан с киселинно ph Амфотен и балсам Емулсия Д за неутрализация на алкалните остатъци по кожата и косата, за възстановяване на физиологичното ph и за затваряне на люспите на кутикулата на косъма.